Like I’m Gonna Loose you

For nogle uger siden mistede jeg stemmen – på jobbet! Det var helt utrolig hårdt for mig psykisk, og jeg var helt ulykkelig og gik straks i panik, og tænkte på, hvis den aldrig kom tilbage.
En (inkompetent) halslæge, havde nemlig sagt, at intet var i vejen. Det var jo både rart og frustrerende, da jeg jo kunne mærke, at noget var galt, og hvis ikke, der var noget at se, hvad kunne det så være.
Jeg har aldrig prøvet det før, da jeg altid har sunget mig op og aldrig før har sunget mig ned.
Beskeden fra halslægen var, at jeg bare skulle synge “igennem” det. Så et prøvede jeg. Og væk var stemmen!

Heldigvis er jeg så heldig, at jeg spiller sammen med nogle mega dygtige og kompetente musikere, så vi i pausen kunne omlægge sætlisten og de andre i bandet kunne tage over og synge de fleste sange og en masse kor på mine sange, og publikum, var da også glade.

Men jeg følte mig helt enorm uprofessionel. Jeg har en konservatorieuddannelse i sang PLUS en videreuddannelse i stemmerehabilitering, og så stod jeg der med et instrument, der ikke virker.
Det var meget skamfuldt for mig.

Efterfølgende fik jeg en second opinion hos en anden halslæge, som sagde, at jeg havde fået en overanstrengelse på især højre stemmebånd. Det var virkelig en lettelse, især for skamfuldheden. Jeg sluttede fred med den og tænkte på, at en eliteløber også kan blive skadet.

Jeg fik taleforbud i 24 timer (så meget man nu kan, når man er småbørnsmor og manden var ude af huset) og så afspændte jeg ellers stemmemusklerne, halsmusklerne og hele kroppen. Lavede sangerkroptræning, slappede af, og tog en tur i kurbad. Og lavede strækøvelser for slimhinden i et fonationsrør.

Stemmen var på plads til næste weekends job OG den gjorde slet ikke ondt. Juhuu jeg er glad!!

Så her synger jeg en lille corny sang (i løbetøj) om at sætte pris på det, man har og ikke tage noget for givet.
Før kunne jeg godt være lidt optaget af min lyd og ønske, at jeg lyder anderledes, mørkere og mere klar. Men nu er jeg bare glad for at kunne få lyd ud og bruge min sang som ekspansionsventil for mine tanker og følelser og at kunne gøre det, jeg er allermest passioneret omkring. Hurra <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.